0320 219 483Contact
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.


Product was successfully added to your shopping cart.

Hoe bepaal ik de juiste buitenband maat?

Allereerst adviseren wij je om de maat van de oude buitenband te bekijken.

Zoek de ETRTO-maat op de buitenband. De opbouw van een ETRTO-maat is bijvoorbeeld 37-622. De ETRTO bestaat dus uit 2 cijfers streepje 3 cijfers. In de afbeelding zijn twee voorbeelden gegeven van ETRTO-maten. De eerste twee cijfers staan voor de breedte van de buitenband in millimeters en de 3 cijfers na het streepje staan voor de diameter van de velg in millimeters.

Welke buitenband past op de velg van mijn fiets?

Kijk eerst naar de drie cijfers na het streepje in de ETRTO-code (bijvoorbeeld 37-622). Dit is de diameter van de velg. De velgmaat moet je altijd aanhouden. Als je een oude band hebt met de ETRTO-code 622 dan kun je alleen maar een nieuwe band met ETRO-maat 622 monteren.

Alle nieuwe buitenbanden in ons assortiment passen op de velg waarop deze drie cijfers zijn weergegeven. Het zijn dezelfde cijfers die op jouw oude buitenband staan.

Wil je een bredere of smallere buitenband op je velg?

Dat kan natuurlijk, maar hiervoor moet je de eerste 2 cijfers in de ETRO-code bekijken (bijvoorbeeld: 37-622). Als je een smallere buitenband wil, dan kies je een buitenband waarop het getal kleiner is. In ons voorbeeld wordt het dan 32-622 in plaats van 37-622.

Als je een bredere buitenband wil, dan kies je een buitenband waarop het getal groter is. In ons voorbeeld wordt het dan 42-622 in plaats van 37-622. De maximale breedte van de gewenste buitenband kun je eenvoudig bepalen. Hiervoor hoef je slechts de breedte van de vork en het spatbord van je fiets te meten, zoals in de afbeelding te zien is. Wij adviseren om 5 millimeter afstand te houden tussen beide kanten van de buitenband en de vork. Ook adviseren we om 5 millimeter afstand te houden tussen de buitenband en het spatbord.


Klik hier voor een maattabel met de meest voorkomende buitenbanden maten.


Aanraders

Buitenbanden maat uitleg

Van laag naar hoog sorteren

   

25 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren

   

25 artikel(en)